Ocupații - coduri COR
Muncitori calificați în industria alimentară, prelucrarea lemnului, confecții și alți lucrători asimilați > Muncitori calificați în industria alimentară > Măcelari și alți lucrători în prelucrarea cărnii și peștelui >
Lucrător la prelucrarea peștelui
751106
Lucrătorul la prelucrarea peștelui (cod COR 751106) este o ocupație care implică prelucrarea peștelui pentru a-l pregăti pentru consum sau vânzare. Acest lucru presupune prelucrarea peștelui prin curățare, tăiere, înghețare și ambalare. Lucrătorul trebuie să respecte normele de igienă și să folosească echipamente adecvate și echipamente de protecție personală. De asemenea, lucrătorul trebuie să știe cum să folosească corect mașinile și utilajele folosite în prelucrarea peștelui. Lucrătorul trebuie să aibă cunoștințe despre tehnicile de prelucrare a peștelui și să fie capabil să identifice și să elimine orice defecte sau impurități. Lucrătorul trebuie să aibă cunoștințe despre tipuri de pește,să fie capabil să identifice diferitele specii de pește și să știe ce metode de prelucrare sunt adecvate pentru fiecare specie.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, înalți conducători ai administrației publice, conducători și funcționari superiori |
Specialiști în diverse domenii de activitate |
Tehnicieni și alți specialiști din domeniul tehnic |
Funcționari administrativi |
Lucrători în domeniul serviciilor |
Lucrători calificați în agricultură, silvicultură și pescuit |
Muncitori calificați și asimilațiMuncitorii calificați și asimilații acestora aplică cunoștințe și competențe specifice în domenii privind construirea și întreținerea clădirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea mașinilor-unelte sau fabricarea, montarea, întreținerea și repararea utilajelor, echipamentelor sau uneltelor, executarea lucrărilor specifice de imprimare și producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal sau alte articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrările sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu acționare manuală și altor tipuri de unelte, ce sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic și timpul necesar pentru sarcini specifice, precum și pentru îmbunătățirea calității produselor. Sarcinile efectuate necesită o înțelegere a tuturor etapelor procesului de producție, a materialelor și uneltelor folosite, precum și a naturii și scopului produsului final. |
Muncitori constructori și asimilați, exclusiv electricieni |
Muncitori calificați în metalurgie, construcții de mașini și asimilați |
Muncitori calificați în domeniul produselor manufacturiere și muncitori tipografi |
Tehnicieni la echipamente electrice și electronice |
Muncitori calificați în industria alimentară, prelucrarea lemnului, confecții și alți lucrători asimilațiMuncitorii calificați în industria alimentară, prelucrarea lemnului, confecții și alți lucrători asimilați acestora se ocupă cu prelucrarea și procesarea materiilor prime din agricultură și pescuit în produse alimentare și în alte produse, precum și cu producerea și repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blană, piele sau alte materiale. Lucrările sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu acționare manuală ori de altă natură, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic și timpul necesar pentru sarcini specifice, precum și pentru îmbunătățirea calității produselor. |
Muncitori calificați în industria alimentarăMuncitorii calificați din industria alimentară se ocupă cu sacrificarea animalelor, prelucrarea și pregătirea acestora și a produselor alimentare conexe pentru consumul uman și animalier, prepararea de diferite tipuri de pâine, prăjituri și alte produse făinoase, procesarea și conservarea fructelor, legumelor și produselor alimentare similare, degustarea și clasificarea diferitelor produse alimentare și băuturi sau pregătirea tutunului și fabricarea de produse din tutun. |
Măcelari și alți lucrători în prelucrarea cărnii și peșteluiMăcelarii și alți lucrători în prelucrarea cărnii și peștelui se ocupă cu sacrificarea animalelor, curățarea, tăierea și pregătirea cărnii și a peștelui, dezosarea și pregătirea produselor alimentare sau conservarea cărnii, peștelui și altor produse alimentare prin uscare, sărare sau afumare. |
carmangier |
ciontolitor tranșator carne |
măcelar |
sterilizator |
operator abatorizare păsări |
lucrător la prelucrarea peștelui |
afumător carne |
operator prelucrare inițială a păsărilor |
operator prelucrarea carcaselor de pasăre |
operator sortare carcase de pasăre |
operator tranșare carcase de pasăre |
Brutari, patiseri și cofetari |
Lucrători în fabricarea produselor lactate |
Lucrători în conservarea fructelor și legumelor |
Controlori de calitate și degustători de mâncăruri și băuturi |
Lucrători în prelucrarea tutunului și produselor din tutun |
Muncitori calificați în tratarea lemnului și asimilați |
Lucrători în industria textilă și confecții |
Alți muncitori calificați |
Operatori la instalații și mașini; asamblori de mașini și echipamente |
Muncitori necalificați |
Ultima actualizare: 03/15/2025
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe