Ocupații - coduri COR
Conducători de unități din industria hotelieră, comerț și alte servicii > Conducători de unități hoteliere și de restaurante > Conducători de restaurante >
Director de departament alimentație
141202
Directorul de departament alimentație este o ocupație din categoria 1412 din COR. Această ocupație se referă la persoanele care conduc și coordonează activitatea și personalul din domeniul alimentației, cum ar fi restaurante, cantine, hoteluri și alte unități similare. Acestea sunt responsabile de planificarea, organizarea, coordonarea și controlul activității de pregătire și servire a alimentelor și băuturilor. De asemenea, acestea trebuie să asigure respectarea normelor de igienă și sănătate publică. Directorul de departament alimentație trebuie să aibă cunoștințe solide despre produsele alimentare, tehnicile de gătit, normele de igienă și sănătate publică și legislația în vigoare.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, înalți conducători ai administrației publice, conducători și funcționari superioriMembrii corpului legislativ, ai executivului, înalții conducători ai administrației publice, conducătorii și funcționarii superiori din unitățile economico-sociale și politice planifică, conduc, coordonează și evaluează activitățile generale ale întreprinderilor, guvernelor și ale altor organizații sau unități organizaționale în cadrul acestora și de asemenea formulează și revizuiesc politicile, legile, regulile și reglementările în vigoare. |
Legislatori, membri ai executivului și înalți conducători ai administrației publice |
Conducători în domeniul administrativ și comercial |
Conducători de unități din industrie și servicii |
Conducători de unități din industria hotelieră, comerț și alte serviciiConducătorii de unități din industria hotelieră, comerțul cu amănuntul și alte servicii planifică, organizează și conduc direct activitățile unităților care oferă servicii de cazare, servicii de vânzare cu amănuntul și alte servicii. |
Conducători de unități hoteliere și de restauranteConducătorii de unități hoteliere și de restaurante planifică, organizează și conduc activitățile unităților care furnizează cazare, masă, băutură și alte servicii similare de ospitalitate. |
Conducători de unități hoteliere |
Conducători de restauranteConducătorii de restaurante planifică, organizează și conduc activitățile cafenelelor, restaurantelor și ale unităților conexe ce furnizează servicii de catering și de servire a mesei. |
șef restaurant |
director de departament alimentație |
director de departament catering |
Conducători de unități din domeniul comerțului |
Conducători ai altor tipuri de unități de servicii |
Specialiști în diverse domenii de activitate |
Tehnicieni și alți specialiști din domeniul tehnic |
Funcționari administrativi |
Lucrători în domeniul serviciilor |
Lucrători calificați în agricultură, silvicultură și pescuit |
Muncitori calificați și asimilați |
Operatori la instalații și mașini; asamblori de mașini și echipamente |
Muncitori necalificați |
Ultima actualizare: 03/15/2025
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe