Ocupații - coduri COR
Lucrători în domeniul serviciilor personale > Bucătari > Bucătari >
Bucătar specialist/ vegetarian/ dietetician
512003
Codul COR 512003 se referă la ocupația de bucătar specialist/vegetarian/dietetician. Acesta implică prepararea și servirea mâncărurilor speciale, adaptate nevoilor alimentare ale persoanelor care urmează o dietă vegetariană sau care au alte restricții dietetice. Bucătarul specialist/vegetarian/dietetician trebuie să cunoască principiile și regulile dietetice și să se asigure că mâncărurile preparate sunt nutritive și sănătoase. De asemenea, trebuie să aibă cunoștințe despre produsele alimentare, ingredientele și tehnicile culinare necesare pentru prepararea mâncărurilor. El/ea trebuie să se asigure că mâncărurile preparate respectă standardele de calitate și să ofere un serviciu de calitate clienților.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, înalți conducători ai administrației publice, conducători și funcționari superiori |
Specialiști în diverse domenii de activitate |
Tehnicieni și alți specialiști din domeniul tehnic |
Funcționari administrativi |
Lucrători în domeniul serviciilorLucrătorii în domeniul serviciilor furnizează servicii personale și de protecție legate de călătorii, gospodării, furnizarea de alimente, îngrijire personală sau protecție împotriva incendiilor și actelor de delincvență, prezintă și vând bunuri cu ridicata sau cu amănuntul în magazine sau unități similare, precum și la tarabe și în piețe. |
Lucrători în domeniul serviciilor personaleLucrătorii în servicii personale furnizează servicii personale legate de călătorii, gospodărie, furnizarea de alimente, îngrijirea personală și a copiilor. |
Însoțitori de zbor, conductori și ghizi |
BucătariBucătarii planifică, organizează, prepară și gătesc mâncarea în hoteluri, restaurante și alte locuri unde se poate mânca, la bordul navelor, în trenurile de călători și în gospodăriile private. |
BucătariBucătarii planifică, organizează, prepară și gătesc mâncarea în hoteluri, restaurante și alte locuri unde se poate mânca, la bordul navelor, în trenurile de călători și în gospodăriile private. |
bucătar |
pizzar |
bucătar specialist/ vegetarian/ dietetician |
maestru în arta culinară |
Chelneri și barmani |
Coafori, cosmeticieni și asimilați |
Supraveghetori clădiri și gospodării |
Alți lucrători în domeniul serviciilor personale |
Lucrători în domeniul vânzărilor |
Personal de îngrijire |
Lucrători în servicii de protecție |
Lucrători calificați în agricultură, silvicultură și pescuit |
Muncitori calificați și asimilați |
Operatori la instalații și mașini; asamblori de mașini și echipamente |
Muncitori necalificați |
Ultima actualizare: 03/15/2025
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe