Ocupații - coduri COR
Lucrători în domeniul serviciilor personale > Bucătari > Bucătari >
Bucătar
512001
Codul COR "512001" se referă la ocupația de bucătar. Aceasta implică pregătirea și prepararea mâncărurilor și băuturilor în restaurante, cantine și alte tipuri de unități de alimentație publică. Bucătarul poate fi responsabil pentru alegerea ingredientelor, pregătirea mâncărurilor, asamblarea și prezentarea produselor finite. De asemenea, poate fi responsabil pentru aplicarea regulilor de igienă și siguranță alimentară. Bucătarul poate lucra în echipă cu alte persoane și poate avea responsabilități manageriale, cum ar fi gestionarea stocurilor și a bugetului de alimente.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, înalți conducători ai administrației publice, conducători și funcționari superiori |
Specialiști în diverse domenii de activitate |
Tehnicieni și alți specialiști din domeniul tehnic |
Funcționari administrativi |
Lucrători în domeniul serviciilorLucrătorii în domeniul serviciilor furnizează servicii personale și de protecție legate de călătorii, gospodării, furnizarea de alimente, îngrijire personală sau protecție împotriva incendiilor și actelor de delincvență, prezintă și vând bunuri cu ridicata sau cu amănuntul în magazine sau unități similare, precum și la tarabe și în piețe. |
Lucrători în domeniul serviciilor personaleLucrătorii în servicii personale furnizează servicii personale legate de călătorii, gospodărie, furnizarea de alimente, îngrijirea personală și a copiilor. |
Însoțitori de zbor, conductori și ghizi |
BucătariBucătarii planifică, organizează, prepară și gătesc mâncarea în hoteluri, restaurante și alte locuri unde se poate mânca, la bordul navelor, în trenurile de călători și în gospodăriile private. |
BucătariBucătarii planifică, organizează, prepară și gătesc mâncarea în hoteluri, restaurante și alte locuri unde se poate mânca, la bordul navelor, în trenurile de călători și în gospodăriile private. |
bucătar |
pizzar |
bucătar specialist/ vegetarian/ dietetician |
maestru în arta culinară |
Chelneri și barmani |
Coafori, cosmeticieni și asimilați |
Supraveghetori clădiri și gospodării |
Alți lucrători în domeniul serviciilor personale |
Lucrători în domeniul vânzărilor |
Personal de îngrijire |
Lucrători în servicii de protecție |
Lucrători calificați în agricultură, silvicultură și pescuit |
Muncitori calificați și asimilați |
Operatori la instalații și mașini; asamblori de mașini și echipamente |
Muncitori necalificați |
Ultima actualizare: 03/15/2025
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe